eerste - vorige - .... 98 - 99 - 100 - inhoud - album

Charl`s Alfa project


Opbouwen van motorcompartiment en andere kleine dingen

03-02-2018

Na een langere onderbreking heb ik de draad weer opgepakt. In de afgelopen tijd heb ik steeds wat kleine projectjes opgepakt die onderdeel uitmaken van o.a. de elektriciteit in de auto. Diverse kleine dingen schoongemaakt en de kabelboom, die door de auto loopt, stukje bij beetje aangesloten. Dit is een behoorlijke uitzoekklus, waarbij er toch nogal wat aanpassingen nodig waren. De oude geknipte kabelboom heeft jammer genoeg toch voor problemen gezorgd. Lengtes klopten niet en er ontbraken ook delen.

Begin met schoonmaken van voorbumper met ingebouwde stadslicht en knipperlicht.
Sierlijst rond koplampOverzicht van kabels in het dashboard
Dozen met oude kabels die als voorbeeld hebben gediend voor het maken van een nieuwe kabelboom. Ook handig om steeds terug te kijken hoe het ook alweer zat...Het opbouwen van het motorcompartiment, nieuwe kabels, leidingen en slangen testen en aansluiten.
Na het aansluiten van de slangen van het koelwatersysteem kon ik deze met koelvloeistof vullen. Maar tijdens het vullen bleek er ergens wat te lekken, ik hoorde druppen, hmmmm. Gauw een bak er onder en zoeken. Maar dat viel tegen; ik kreeg het niet gevonden. Dus laten druppen tot het stopte en met spiegeltjes en lampjes gaan speuren.


Radiator er uit....
Dit is de koelwaterpomp en hier zat ook het probleem, de nieuwe pakking van de koelwaterpomp lekt.


abonneer op het blog en blijf op de hoogte!

emailadres46 reakties