eerste - vorige - .... 102 - 103 - 104 - inhoud - album

Charl`s Alfa project


Kleine klusjes - grote klusjes...

14-05-2020

In 2019 ben ik verder gegaan met wat kleine klusjes op te pakken die waren blijven liggen.

Oktober 2019 Als eerste met het slotmechaniek van de deuren begonnen. Er zijn nogal wat kleine onderdeeltjes, en ik moet ervoor zorgen dat alles weer soepel werkt.







Nadat alles in elkaar is gezet blijkt het toch niet helemaal precies te passen.... Dat vergt nog enig denk- en aanpaswerk aan het greepje.



Uiteindelijk na heel veel passen en meten toch het gewenste eindresultaat behaald: in beide deuren zitten nu twee greepjes met slot (met dezelfde sleutel, wat ik graag wilde).



Januari 2020 Het dashboard en teller.
Het dashboard van mijn Alfa was erg beschadigd met scheuren en barsten, dus ik wilde er een nieuwe cover op maken. Met flink wat plakband en gewichten zit het keurig op zijn plek.







Verder zaten er twee verschillende tellers in, de benzinemeter en de temperatuurmeter waren in wit-zwart, terwijl de oliedrukmeter een blauwe achtergrond had. Ik had op een beurs een nieuwe oliedrukmeter met zwarte achtergrond op de kop kunnen tikken, en nu zijn het dus drie dezelfde soort meters geworden.



Februari 2020 Met gezamenlijke krachten werken we de voorruit netjes in de rubberen rand, dat is nogal een flinke klus die je eigenlijk niet alleen kunt. De truc in een stukje electriciteitsdraad te gebruiken werkte prima, daarmee konden we de rubbers langzaam op hun plek om de voorruit trekken. Ook de parafaan kan eindelijk op z`n plek.





Maart/april 2020 Het is nu tijd om de zijramen en de driehoekige zijraampjes erin te zetten. Eerst moet het mechaniek voor de zijramen in de beide deuren gemaakt worden. Dit zijn kabeltjes die over rolletjes lopen en daarmee gaan dan de ramen omhoog en omlaag. Lekker basic!







Nu alles erin zit kunnen ook de zonnekleppen en de binnenspiegel weer op hun plek gebracht worden.



Inmiddels is het mei en heb ik de afwerking op de hoek van beide portieren gemaakt. Het is wel raar om in een net gespoten deur gaatjes te moeten boren om deze chromen afwerking te kunnen plaatsen.



Op naar de volgende klus, de dorpels zijn nu aan de beurt. Daarvoor moet ik in de "oude originele onderdelen-bak" op zoek naar acht roestvrijstalen parkers..... Het is een echte grabbelton maar er zitten wel veel onmisbare onderdeeltjes in. Inmiddels liggen de acht parkers in de wasbenzine, wordt vervolgd.


abonneer op het blog en blijf op de hoogte!

emailadres



51 reakties